Ο Σύλλογος Σχολείων Κοινότητας Βικιπαίδειας Ελλάδας (Wikipedia Community Schools Association Greece) είναι σωματείο που ιδρύθηκε το 2017. Αναγνωρίστηκε ως επίσημη ομάδα εργασίας, από το Wikimedia Foundation, Inc. (WMF), το 2016. Προέκυψε ως αποτέλεσμα συστηματικών εκπαιδευτικών δράσεων από το 2014.

Σκοπός του συλλόγου είναι η εξίσωση των ευκαιριών για όλους ώστε να αποκτούν πρόσβαση, να αλληλεπιδρούν με και να διαμοιράζονται τη γνώση εν γένει και ειδικότερα στα πεδία της επιστήμης, του πολιτισμού, της παιδείας και της τέχνης, καθώς και η προώθηση και διοργάνωση εθελοντικού και φιλανθρωπικού έργου που σχετίζεται με τον παραπάνω σκοπό.

Η αποστολή του συλλόγου  επικεντρώνεται στον άνθρωπο, για τον οποίο η πλατφόρμα wiki γίνεται εκπαιδευτικό εργαλείο. Παρέχεται στήριξη σε όλους, αδιακρίτως, για τη συμμετοχή τους στη συγγραφή λημμάτων στο διαδικτυακό περιβάλλον και στα πρότυπα ποιότητας που θέτει, σήμερα, η εγκυκλοπαίδεια. Καλλιεργούνται γνώσεις, δεξιότητες και στάσεις, σύμφωνα με τους πυλώνες που θέτει η Ουνέσκο για την εκπαίδευση στον 21ο αιώνα ( Πυλώνες Ντελόρ ).

Διοικητικό Συμβούλιο:

Πρόεδρος: Κεφαλάς Εμμανουήλ
Αντιπρόεδρος: Νάσιος Χρήστος
Γενικός Γραμματέας: Κρίγκα Δήμητρα
Ειδικός Γραμματέας: Μανιμάνης Βασίλειος
Ταμίας: Σωτηρακόπουλος Δημήτριος
Μέλος: Γκίκας Μενέλαος
Μέλος: Τράπαλης Γεώργιος

Ιστορικό του Συλλόγου

Καταστατικό: